Når er jeg klar for behandling - 

Når kan jeg reise? 

Som sagt i avsnittet om kvinnens syklus, er det viktig å ha oversikt over din egen syklus. Jeg syntes at dette var litt stress, men etter hvert blir du en mester på sykluser og i hvert fall din egen. Jeg kan nå kjenne når jeg har eggløsning.

I utgangspunktet starter graviditeten på første dag mens. Som jeg har skrevet under  avsnittet Kvinnens menssyklus, er første dag mens, - første blødning - første syklusdag. Graviditeten varer da helt til barnet er født. Graviditeten «avsluttes» hvis du ikke blir gravid.

Derfor starter alt på første dag i syklusen din. Jeg kommer til å fortelle hvilket løp jeg har valgt, så velger du selv om du ønsker å gjøre som meg, eller om du vil gjøre det på din måte.

På min første dag mens, merker jeg datoen i kalenderen min. La oss si at det er 4. januar. Da sender jeg e-post til Stork som er min klinikk, og varsler at nå har min syklus startet.

Når det har gått 10 dager (den 10 dagen i syklusen), altså i dette tilfellet 13. januar, tester jeg meg med eggløsningstest på kvelden før jeg går og legger meg. Den vil i all sannsynlighet vise negativ, men jeg starter så tidlig for å være trygg på at jeg ikke har gått glipp av noen timer med eggløsning. 

Så testet jeg meg morgen og kveld fram til at jeg fikk en indikator som viste blinkende smilefjes. Da ringte jeg til min gynekolog og fikk time på dagen. Jeg vil anbefale deg å bruke gynekologen da klinikken stoler mest på en medisinsk undersøkelse med tanke på når eggløsningen starter. Gynekologen vil da gjøre en ultralyd som vil se størrelsen på slimhinnen i livmoren, men også størrelse og antall egg som ligger klar for eggløsning. Er follikkelen (eggposen) på 17-19 mm, er du klar for behandling. Er den under det, må du vente fra en til to dager. Som regel vokser follikkelen med 1 til 1 ½ mm i døgnet.

Hvis follikkelen er stor nok, får du gynekologen din til å skrive et notat om dagens undersøkelse som du sender over til klinikken på e-post. Så ringer du klinikken og diskuterer om du er klar for behandling. Hvis eggløsningstesten enda ikke har vist et smilefjes som står i ro, men follikkelene er store nok, vil du bli bedt om å ta en eggløsningssprøyte kvelden før du reiser. Denne får du på resept som hentes ut på apoteket. Den koster ca kr. 550,- Og du setter den på deg selv i magen. Det går helt fint. Det høres ikke så bra ut, men jeg lover, det går helt fint.

Da er du klar for å reise dagen etter. Det som jeg har syntes har vært litt vanskelig er bestilling av fly, men du kommer inn i rutiner her også. Det er dyrt og ikke kan forhåndsbestille. Det er som regel de dyreste billettene om du bestiller dagen før. Jeg har snakket med et reisebyrå som har hjulpet meg gjennom hele prosessen. De har reservert turer for meg i tre dager som avbestilles og aktiveres ut ifra når jeg kan reise. Ikke alle tilbyr dette, så hvis du ikke finner noen, må du være nøye når du søker etter flyreiser på nett.

Noen velger å reise ned dagen før eller være igjen til dagen etter behandlingen. Jeg har valgt å reise ned og opp igjen på samme dag. Dette for å spare penger, men også fordi jeg syntes  at det har vært praktisk da jeg er heldig med at jeg bor i Trondheim og har gode fly alternativ tur/retur København. København er en vakker by, så vil du benytte muligheten til å tilbringe lengre tid i København, er det også et godt alternativ.