Brevet - Før jeg møtte deg

I Skype samtalen med Stork før jeg startet behandlingen kom de med en del råd som jeg selv ikke hadde tenkt på, men som jeg syntes var veldig gode og fine råd. Ett av dem var at de anbefalte meg å skrive et brev til barnet mitt før jeg ble gravid. Et brev som jeg kan gi til barnet mitt når det er gammelt nok til å forstå innholdet i brevet. Jeg ser for meg i konfirmasjonsalder.

Når de sa det til meg, begynte tårene å trille. Jeg syntes det var så flott.

Bilde av meg som liten
Bilde av meg som liten

Brevet jeg har skrevet til barnet mitt har jeg endret mange ganger. Ikke fordi jeg ikke ble fornøyd med det første utkastet, men heller det at prosessen ble lengre enn jeg hadde sett for meg, og at hindrene sto i kø for at jeg skulle oppnå drømmen min.

Brevet mitt heter «Før jeg møtte deg». Det forklarer mye av hva brevet inneholder. I brevet forteller jeg barnet hvorfor jeg tok valget med å reise til utlandet for å bli gravid, og hva dette har betydd for meg. Jeg la også vekt på hva dette ville bety for barnet mitt, og hvilke muligheter barnet har med å finne sitt opprinelige opphav med at jeg har valgt åpen donor.

Jeg har valgt å legge ved brevet jeg har skrevet for å få fram de innerste følelsene jeg sitter inne med, og nærmere meg og barnet mitt kommer du ikke.


Før jeg møtte deg!

Trondheim 29. sept 2018

Hei kjære venn!

Jeg vet ikke enda hvem du er. Om du er en gutt eller om du er en jente. Vi har ikke møttes enda når jeg skriver dette brevet til deg. Du er ikke en fysisk del av livet mitt, for du har ikke blidt til, men jeg har så lyst til å skrive et brev til deg før du blir til for å fortelle deg hvor stort jeg ønsker meg DEG i livet mitt.

Som jeg kommer til å fortelle deg fra dag en når du vil forstå, har ikke du kommet til verden på den "vanlige" måten. Den vanlige måten med at mamma har funnet seg en mann hun elsker, og få et barn sammen med. Mamma er 33 år nå, og jeg kjenner at jeg ikke kan vente med å få deg. Derfor har jeg tatt det valget at jeg vil reise til Danmark for å få akkurat deg. Det var ikke så vanskelig etter å ha tenkt meg om. Jeg vet ikke hvordan vårt liv er akkurat når du leser dette brevet, kanskje har mamma funnet en mann... eller ikke, men jeg har deg, og deg vil jeg ha der for alltid <3

Jeg er 33 år når jeg skriver dette brevet til deg. De fleste på min alder har fått barn og de har noen å dele livet sitt med og har skapt en familie. Det har vært en sorg for meg at jeg ikke har hatt det. Jeg har også ønsket meg en familie. Tidligere tenkte jeg at det å få barn handler om kjærlighet mellom to mennesker, men så har det etter hvert gått opp for meg at jeg like gjerne kan få et barn på egen hånd også, når vitenskapen kan gi meg det. Det er også ekte kjærlighet - det kjenner jeg. Derfor var det ikke så vanskelig etter at jeg hadde bestemt meg for at jeg skal reise til Danmark for å få akkurat deg. Og en ting til synes jeg er litt viktig og få sakt til deg; hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg ikke hatt deg. Jeg har allerede før du har blitt til begynt å elske deg. Det er rart å elske noen en enda ikke kjenner, men det er sånn det føles.

Samtidig er jeg veldig klar for å starte et annet liv. Jeg har i mange år bodd og levd alene, men nå var det tid for å skaffe meg noe som var mitt, som er viktigere enn noe annet. Viktigere enn jobb og viktigere enn meg selv. Og da ble det enkelt for meg å velge deg.

Jeg har også tenkt veldig mye på hvilke konsekvenser det vil være for deg å bli født uten en pappa som mange andre har. Jeg har tenkt på om du kommer til å bli sint på meg, og synes at jeg er en dum dame som ikke tenker på andre enn meg selv. For jeg må være så ærlig og si det at jeg vet ikke hvordan det blir for deg og vokse opp uten en pappa, hvor omverden er at det er "vanlig" å ha en pappa. Men det jeg er helt sikker på, er at vi to sammen skal få til dette, og jeg som din mamma skal gjøre alt jeg kan for at du skal føle at du har alt til tross for at du ikke kjenner mannen som er årsaken til at jeg fikk deg, og du er deg.

Når jeg tok valget med å dra til Danmark var det mye jeg måtte tenke på. Det som jeg mener var det viktigste å tenke på for deg, var om jeg skulle velge en åpen eller en lukket donor. En donor er en mann som har gitt sin sæd slik at egget inne i meg blir befruktet, og et barn vokser inne i magen min, som til slutt ble deg.

En lukket donor betyr ingen kontakt med personen som gir meg muligheten til å få et barn. En åpen donor betyr at du kan kontakte han når du blir 18 år. Jeg får ikke kontakte han, og han får ikke kontakte deg, men du får lov. Dette hvis du ønsker å få svar på hvem ditt genetiske opphav er. Det blir ikke noe pappa, men du får i hvert fall møte den fantastiske mannen som ga meg mulighet til å få deg, og ga deg livet.

Jeg valgte en åpen donor fordi jeg vil at du skal ha mulighet til å finne ut av hvem du er og hvor du kommer fra, hvis du vil. Jeg støtter uansett valget du tar. Velger du å la være å ta kontakt med han, støtter jeg det. Hvis du vil kontakte han, skal jeg gjøre alt jeg kan for å hjelpe deg med det. Jeg vil deg det aller beste i livet!

Jeg gleder meg sånn til den dagen jeg får beskjeden om at jeg er gravid. At du ligger i magen min. Jeg har vært mange turer til Danmark nå, og det har ligget en del hinder i veien for meg, men jeg gir ikke opp. Jeg gleder meg sånn til å få lov til å bære deg fram i magen min, kjenne at du vokser. Og jeg gleder meg enda mere til å møte deg. Til den dagen jeg for første gang kan legge deg inntil brystet mitt. Jeg gleder meg til å bli vekt av deg om natten når du skriker og vil ha mat, jeg gleder meg til å kose med deg, jeg gleder meg til å lage mat for deg. Jeg gleder meg til å skifte på tiss og bæsjerompa di, og jeg gleder meg til å bade deg. Jeg gleder meg til å få se deg smile for første gang, og jeg gleder meg til å se at du tar ditt første skritt. Jeg gleder meg til å få lov til å trøste deg når du er lei deg, og blåse på skrubbsårene dine når du har ramlet og slått deg. Jeg gleder meg til å gi deg julegave fra meg på julaften. Jeg gleder meg til å synge bursdagssangen din på senga di, og lage bursdagskake til bursdagsfesten din. Jeg gleder meg til å se deg vokse opp, og jeg gleder meg til å se hvem du vokser opp og blir. Jeg gleder meg til å leve resten av livet sammen med deg. Jeg gleder meg til å få lov til å være mammaen din!

Jeg kan love deg mye, og det er mange ting jeg helt sikkert ikke kommer til å klare å strekke opp til. Men jeg skal gi alt, gjøre så godt jeg kan - alt for at du skal få et godt og trykt liv.

Jeg håper at du forstår litt mere av det valget jeg har tatt etter å ha lest brevet fra meg, som jeg skrev til deg før jeg møtte deg. Jeg håper at du respekterer det valget jeg tok, og jeg håper at du er glad for at du er min. Jeg er stolt av at du er min.

Jeg ønsker deg alt godt i livet kjære vennen min! Jeg vil at du skal ta dine egne valg, og jeg vil at du skal følge drømmene dine. Jeg vil alltid være der for deg! Vi to - vi skal utforske verden, og vi skal leve livet - sammen! Vi to!

Klem fra Mamma! <3